Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Oct 22, 2011

am i a bimbo???

Aku baru je blogwalking. Then sampai part blogwalking dekat terfaktab. The most favourite blog aku ni yang aku tak pernah miss baca. (hihi) And yes, one blogger in that blog saying about a bimbo.  And once i read that post, i realized, am i a bimbo? (hahah) Maybe yes, maybe not. Butthurt sendiri. kuang3

Bila aku on9, aku bukak cuma facebook all day long. terasa ke 'bimbo'an aku. It's like I know nothing in this world except facebook. Tak kesah la kebosanan dengan facebook, ia still terbukak. (blur). And facebook buat otak aku tak berkembang. Yeah to guys out there, for sure you alls tak nak gadis yang tak berfikiran kreatif dan kritis. General knowledge takde. People says cantik tapi bodoh. It's not nice la macam tu kan. The best part of it, lelaki will use you for something that unworthy. 

So, dengan kesedaran ini. Sebab aku rasa aku seorang bimbo, I'll stop being a bimbo. Shame on me. I'll put more knowledge in my self. 

Chao.


0 ucapan tetamu jemputan :