Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Oct 15, 2011

amik kesempatan

seperti macam orang ambil kesempatan kat aku. Baik hati sangat. fuh fuh. Penat gila macam ni. Nak tak nak kena jaga hati orang lain.

Pehh. Penat penat penat. Penat lah wei!

Hmm~

Lagi satu hal, bila aku nak dapat kerja lain ni. I want my salary up to RM2000 so that I'll able to pay all the loan. Bengong ah. Now cuma RM500 ++ ape aku boleh buat  Da la duduk jauh dari rumah mak abah. Pehhh. Menumpang je. Tak boleh buat ape. Nasib baik elaun makan ade. Boleh makan kenyang-kenyang sampai rumah tak payah menyusahkan orang. Habiskan beras kat rumah orang je. Hak hak hak. Terasa jahat. Plus if kat rumah mak abah boleh basuh kereta dengan senang hati sebab jiran tetangga tak dekat sangat. That's why I love my own hometown!

Hmm..everyday praying for the bright future.  Hopefully dapat kerja lain cepat. Kalau tak, hujung tahun aku still balik sini balik, kerja around Klang or Shah Alam. Baru suka hati. Di mana-mana hatiku senangg. @_@

0 ucapan tetamu jemputan :