Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Nov 23, 2011

Azhar ^ ^

Assalamualaikum

Dulu rajin buat entry pasal family. Mostly pasal anah buah lah. hiks~!




Nik Mohamad Azhar bin Nik Mohd Zaini. Umur dah 1 tahun 6 bulan. Paling mengada, gatal, gedik, manja~! Pandai cakap dah sekarang ni. Mostly cakap cicak, bahbah (labah-labah), lat (ulat), mut (semut). COMEL sangat!! Paling sukaaa...dia panggill...anniii...panggil kite la tu...hik3

Sometimes bila ibu dia tak layan dia, dia sibuk mengendeng kat kite. Suruh kite tidurkan dia, suruh kite layan dia, mengadu kat kita. So sweet. Jadi anak buah paling rapat sebab kat taska kite jaga dia. Ape-ape hal pasal mengadu ke tak puas hati ke mesti bagitau kat kite. Padahal kite tak paham pun. Buat-buat paham je selalu. hakhak! Tapi sejak dia dah pandai cakap ni, tak boleh cakap benda tak elok. Nanti dia follow. Lepas tu kena ajar dia warna, kalau suruh dia amik something ke..contoh macam amik beg..cakap kat dia.."ja'a..amik beg sekolah yang warna kuning tu bagi dekat ibu" So, even dia buat kerja tu slow..sabar je la. Budak baru nak belajar kan kan. hihihi.

Masa ni dia baby lagi. Asyik nak makan tangan dia je. Kadang-kadang tudung kite pun jadi mangsa. Tiba-tiba je basah ada air liur. uhuhuhkkk~!


ahahaha..ni pics lama. Lupakan tulisan tuh. kahkah. Ni masa dia berapa bulan ntah. Tak ingat. Tapi sebagai makcik yang nakal..masa kecik ni lah nak buat apa pun tak kena marah dengan dia. muahahaha!! Comel kan kan kan..:p

Nanti kalau Azhar dah besar, jangan lupa acik nani ni yang jaga. Kalau lupa, acik sekeh gak dia nih!!

Erk..azhar ni macam tau je kite post entry pasal dia..sibuk nak duduk sebelahh...(--")

Sekarang dah pandai lak ketuk pintu bilik...saje je nak kacau acik..huhuh..

Peace bebeh~!! Chiaoo~~




2 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

amboi...ni macam acik die je yg lebey bergambar ni...macam2 gaya dan reaksi muke ade dlm pic...hehe

p/s: cyg..dia kacau sbb die jeles acik die asyik layan org lain(prince la tu) lbh dari dia tu...hahahah;p

nor isneini mohd ayob said...

ahahha..bese la..makcik kene lebih..;p