Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Nov 16, 2011

Quick update!

Assalamualaikum.

Hari ni kerja macam biasa even sometimes tak rasa macam bekerja je. Yela, sebab kerja kite cuma jaga baby, bagi mam baby, bagi wangi kat baby, basuh sana sini, cuci segala kekotoran di badan baby tersebut. Dah 7 bulan kerja kat nursery. Tapi kenapa macam tak bekerja ek. Bidang jauh sangat kot. Degree in business, da biasa busy dengan data-data dalam komputer, dengan info negara luar. End up kerja nursery. Tapi Alhamdulillah kerja tak stress pun. Tapi nak gak kerja laiinnn.

Sebab...

In mind rasa nak sangat tukar kerja lain. Serius ni! Sebab bila fikir pasal loan belaja..loan kereta.. hmm.
But nevermind..rezeki tu ada, just kena usaha lebih la kan kan kan. =)

Ke sebab banyak reject interview. Thats y la dah takde company panggil interview sekarang..wuwuuwuw.

Oh sekarang ni selalu datang kerja lambat. Teruk betul. Aish. Kena sound dengan tokey padan muka. Mana nak letak senyuman manis nanti. Isk3. Teringat tiba-tiba..masa kelas culture dengan Prof Madinah. a.k.a Prof Mad. Yeap..she's always angry with me. Sometimes tak puas hati je dengan kite..Sedih betul.  Maybe beliau start macam tu bila kite tak dapat jawab soalan then just senyum je dengan dia. Ahak ahak. Beliau pun kata "your smile doesn't help you answering my question!!" Kite pun senyum kambing balik. Cover malu. Arghhh. Sedih part tu. hmm.

 Beliau lah Prof Madinah. Masa dinner PGN tu sempat lak amik pic. Hikhik. :p

Tadi masa drive bawak that 3 kids to nursery..berhenti sebelah lori besar kat traffic light. Azhar pun jenguk jenguk kat tingkap tengok driver tu panggil uncle tu suara kemaenn kuat.. Lepas tu suddenly india tu pun turun lori then jeng jeng jeng...rasa terkedu sebab nebes ape lak india ni nak buat aduhaii.. Ohh rupanya dia turun sebab nak bagi gula-gula kat budak-budak ni. Ok thanks a lot uncle. hihi. 

Dari pagi sampai petang as usual jaga baby. Tengahari tidur dengan budak-budak. Petang tengok tv dengan budak-budak jugak. Makan-makan. Hmm. Mana la tak timbul double chin. (--")

 kelebaran pipi yang terserlah. ok bai (--")

compared with....



koleksi pics. abaikan jejaka korea di sebelah kiri. bajet kembar je dulu ni. DULU tau. hakhak.

Adik kite yang last ut ada exam SPM. Good Luck untuk dia. Walaupun dia banyak main-main. Sibuk merajuk dengan boyfriend. Pehh. Kite pun takde nak  merajuk. Konon kite dah matang lepas melalui cabaran dulu-dulu. kahkah. So, rasa kite tak nak merajuk tak nak gedik. Cuma manja nakal boleh tak?? Erk..tetibaaaa....@_@. Okey balik kat topik SPM. Ape-ape pun wish her luck sangat. Kite tau die ada cita-cita dia sendiri. Kite support apa-apa yang dia nak buat. Yang penting benda tu benda terbaik dalam hidup dia. Okay!! Chaiyokk!! ;p Nak wish good luck kat adik prince kite gak. Hopefully diorang do the best dalam exam tu. =)

Ni adik kite Nur Fatihah. Pic lama masa jalan-jalan dekat SACC Mall. :p

Ramai berul orang-orang terdekat nak kahwin & tunang. This Sunday sepupu kahwin kat Banting. So, minggu ni tak balik Meru la kot. Then 27hb bestfriend kahwin pulak kat Meru. This December pun..another friend of mine bertunang. May happily ever after! Congrats!! =)  Uhuk2!! Baru sedar, rupanya kite umur dah 23. Next year 24. Cepatnyaa..

Ok la tu je fast update kite. Lepas ni tak update lama kot. Tunggu balik kampung baru update. hikhik. Peh peh dari luar bilik terdengar suara anak buah menyanyi lagu 1 Malaysia. 

Chiaoo~~



p/s: appreciate what I have now. hope it will last forever till death do us apart.  =)


5 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

dah pandai jg baby,pasni kene praktis jaga suami pulak la..haha;p

senyuman tu sgt menawan..tertawan hati prince bila tgk..hahahaha;p

nor isneini mohd ayob said...

hahaha...jage suami bila dah ada suami la..bile ntah..lg cepat lg bagus..hak3..senyuman menawan ek..terkesima kite..hahaha:p

Prince Halilintar said...

xsbr nk jadi suami...kehkehkeh...gatai..terkesima ek..lagi comey...lalalalala

nor isneini mohd ayob said...

hekhek..gatai gak yim ni...hihi...;p

Prince Halilintar said...

hahaha..gatai ke..sikit2 je...hahah;p