Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Nov 28, 2011

Hikmah

Assalamualaikum

Jangan kecewa kalau hidup tak best. Semua tu hikmah. Well, semua benda yang kita buat tak semestinya success. Sometimes fail, sometimes wrong and etc etc. Selama hidup 23 tahun ni banyak failures than success. In study, life, work, and even in love life. (biase lettew!). And now aku pun tengah fail dalam mencari kerjaya yang sesuai.  Ape aku nak kerja, takkan nak duduk taska bergaji RM600 per month only. Hujung bulan jadi negatif. Yes, I know kerja taska tu kerja paaaaling besh in the world. As for me la kan. uhuk2~! Work as a babysitter. Memang laa.. =p But the salary makes me think twice. Bukan tak bersyukur tapi mesti punya akan terfikir. About LOANS!! (--")

But I know everything happens for a reason. Maybe aku still belum dapat kerja lain sebab nak bagi aku ada tahap kesabaran yang tinggi dengan budak-budak. Or Allah S.W.T nak tunjuk yang aku ada sifat kasih sayang yang tinggi. maybe. *wink* Or maybe nak bagitau yang rezeki tu kita kena carik, bukan duduk depan laptop tengok jobstreet lama-lama, submit resume and ape-ape ntah lagi. Usaha tu kena tingkatkan lagi. Or ade lagi hikmah lain yang aku tak tau. Well, hikmah tu kan kita tak sedar.

Last but not least...the important thing is....

Don't lose faith on God. =)


p/s: Dear, please don't stress too much. Do your task well and do the best ok.  =)

4 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

thanks syg...nnt kite plan lain eh...sabar nani, insyaallah ade rezeki nani yg lbh baik dr skrg nanti...=)

✿....rossa alina....✿ said...

amboi kemain lg korang dua ni..kikikikiki..

nor isneini mohd ayob said...

prince: oraaait..no problem..plan lain tp klu cancel lg nani sekeh yim nak?? hahah..

alin: lalalalaa..@_@

Prince Halilintar said...

eeeeiii...garannya adik rossa alina ni....hahahaha

ok..weekend ni kite date eh..insyaallah jadi kali ni...=)