Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Nov 12, 2011

patung pipi merah dan singa selebet

Assalamualaikum... Aish boring jugak memalam ni kan kan.

Hari ini nani pergi satu bengkel ni. Ibu Midah a.k.a tokey taska yang suruh pergi. Nasib dia bagi duit tol dengan duit minyak. Kalau tak, tak boleh lah pergi situ. Tengah kering poket tau.  Bengkel tu kat senawang. Jauh laa.  Uhuk2. Nani kena drive. Kereta viva pulak manual. Sakit pinggang. wuwuwuwu. T_T  Tapi takpe. Dengan adanya minyak kereta tokey support, jadi kami berlima rajin kan diri lah pergi senawang.

Bengkel tu nama dia..''Bengkel membuat barangan dari bahan kos rendah" Atenye tak tahu la kenapa panjang sangat title bengkel tu.

Bertolak pukul 8 pagi..breakfast pukul 850 pagi..sampai bengkel tu pukul 920 pagi. Khusyuk sangat makan beramai-ramai kan. ngeh3. Tokey taska call pun tak perasan.

Sebenarnya nak taip apa pun tak tau.

Nah lah tengok hasil kretiviti nani ni.. khas untuk yim la ek...*eh tetibe..hak3!!

 versi dekat...lalalala...

versi jauh...uish...

Ni namanya ugly doll yang very the ugly..muahahaha...buat pun last minute..orang tu bagi satu jam nak siapkan..jahit gigil-gigil tangan...siap tercucuk jari sendiri...wuwuwu..dah lame tak menjahit kan...cedih lak..okay ni la hasilnya ugly doll nani punya..nama dia patung pipi merah...macam badut pun ada gak..isk3..bahan-bahan dia just kain t-shirt yang lama..yang dah tak pakai dah, kapas fibre, butang dan benang..pasni leh la buat bentuk lain pulak. :p

 versi tutup mulot...

 versi ngangaaaa....besau besauu...

This one called the lion with messy hair. Memang la messy sangat sebab tak kretip. Main tampal je. Singa ni macam bajet comel pun ada gak. Siap ada bulu mata. Maskara mane ntah die curik nih. Bahan dia cuma benang, kotak minuman, gam UHU, pen maker..reben tu sesaje je letak konon nak bagi singa ni rasa kacak.

versi together gether...hik3

ni kawan baik...baru kenal tadi kat bengkel tu. ok lah..takde idea lagi nak taip okay.

Chiaoo~~

p/s: kenapa ehh kalau rindu..asyik nak rindu je... pelik..tapi best gak...hak3
p/s/s: teah nak kawin, fara dah tunang, mas pun nak tunang next month, sha & el..tak tau lagi...ehh lagi sorang...nani?? :p

2 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

waalaikumusalam..ala tomey2 nyer patung tu..mmg sgt kreatif la die..mesti yg lion tu jantan dan satu lg tu betina kan...nak satu boley??hehe;p

p/s: sbb klu rindu..hati n fikiran melayang2 ingt kat si die..hehe

p/s/s: turn nani nxt yr taw..sabar ek..kikiki

nor isneini mohd ayob said...

hihi..thanks yang...;p bole nak satu tp kasi nani praktis kasi lawa sikit ek..hihihi..
turn nani plak next year ek..neves la tetibe ni..@_@