Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Dec 2, 2011

interview lagi.

Assalamualaikum.

Sejak jadi fresh graduate ni hidup memang di selubungi misteri. Erk! Eh misteri tak misteri sangat pun. Hidup di selubungi interview. Tadi ada lagi satu interiew untuk post admin cum account assistant. Dekat the City Kindergarten and Schools Sdn Bhd.

Detik-detik interview....err..rase macam bukan interview je. Macam jumpa principal, konon kena torture dengan principal sebab buat silap. Ada macam jumpa lecturer pun ada gak. Harharhar. Siap soal jawab pasal account, beliau bagi contoh, beliau cerita balik acount macam mana. Memang teringat balik masa jumpa lecturer dulu. Uhuks!

Result sama ada dapat or tak interview ni, not sure lah. Sebab nya principal tu pun cakap aku ni dah last candidates datang hari ni. Lepas tu kalau anyone dapat job ni, kena start by Monday. And then, yang bestnye, tak stress pun interview tadi. Senyum je. ahahah. Bajet nak  bodek orang pakistan tuh. KONON~! (--'')

Oh..sebenarnya, tu international school, so..principal nya ialah orang Pakistan. So, nak dengar dengan jelas beliau cakap tu kena berkerut-kerut dahi lah. Kalau tak jelas tu buat-buat faham sudah. Angguk dan senyum muahahahaha!!

Ehh.principal tu pun tiba-tiba suruh aku apply jadi teacher kat situ. Mengajar computer. Siap bagi silibus. Senang betul bila tengok silibus tuh. Tapi....biar betul. Tengok principal tu pun macam tak confident je nak amik aku. Tapi kalau dapat pun Alhamdulillah. Jadi teacher best jugak. Lagi-lagi untuk budak tadika. Haish. Entah dapat atau tak. Tawakkal je.



p/s: sakit kepala sebab berkerut dahi punya pasal. Uncle Pakistan punya pasai.

4 ucapan tetamu jemputan :

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha jangan sangkut ngan pakcik pakistan sudahhhhh..


cian kat en. prince nnti..kikikikiki.. ;p

nor isneini mohd ayob said...

pehh..nehi nehi...x sanggup..huhu..en.prince dah mencukupi..xmo yg len..hik3

Prince Halilintar said...

berani la uncle pakistan tu ngorat princess prince...prince kasi halilintar kat die nnt..muahahahaa

nor isneini mohd ayob said...

hihihi...oh prince.u r my hero...ahahah..tetibeee...lallala~~