Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Dec 3, 2011

memories

Assalamualaikum.

Hidup kita ni memang tak lari dari di selubungi memori kan kan. uhuks~!
Jadi memori aku memang banyak. Sejak kecil, sekolah rendah..takmo pergi cekolah sanggup berlari berkejaran dengan abah tercayang keliling rumah. Lepas lari pergi kebun belakang rumah. Horor dan terer kan?Darjah tiga naik basikal pergi sekolah, tapi niat dalam hati nak ponteng. Keliling kampung naik basikal pakai baju cekolah. Lepas tu kantoi dengan emak. Apekehal nye budak comot neh. Tensen mak tengok (--")

Dekat sekolah menengah dah tak ponteng dah. Mula rajin pergi sekolah sebab mula pikir masa depan yang cerah gemilang. Naik basikal pergi sekolah, tak kunci basikal. Bajet takde cape nak curik basikal mountain bike aku. Bengong, lepas tu hilang, nampak basikal kat rumah indon, ape lagi, aku curik balik basikal aku. Muahahaha~!

Masuk UiTM. Diploma Merbok. Masuk pun dah last minute. Second intake. Rayuan punya. Batch aku masa tu ada sampai 3rd intake. So, kira bangga gak la still boleh masuk. ngaha! First day kat kolej pun dah terkunci bilik dari luar. Yang best, kunci takde dalam tangan. So, nak nanges tak boleh, tak strong ahh. . Mintak bantuan jiran sebelah bilik. hukhuk (--"). Esoknye mak tepon, time tepon tak nanges. Mak dah letak tepon baru nanges teresak-esak. T_T

UiTM Shah Alam masa degree. Hari nak daftar tu sepatutnye hari paling comel aku rasa. Tapi kembali tak comel dan malu bila aku nak tergolek dalam dewan. Tersengih malu. (--")

Haaa..nengok la puas-puas muka gadis paling kanan tuh. Gelikk~! T_T


2 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

need a shoulder to cry on? prince sudi...kikiki;p

haip..blh lak main curi2 gan makcik indon tu kan...hahaha..nakal eh cyg time kecik2..hihi

nor isneini mohd ayob said...

hehehe..meh2..i'm really need ur shoulder cyg..ur shoulder is mine..hik3..

nakal gak la..jgn memain..hik3..:p