Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Dec 12, 2011

A new place

Assalamualaikum

Lepas sign appointment letter as a staff kat kindergarten tuh macam-macam benda pulak muncul kat kepala. Terfikir sampai sekarang. Belum lagi start kerja dah start fikir macam-macam. Perempuan ni memang rumit kan? Aiyoo @_@

Public Holiday- Tadi lupa nak tanya pasal public holiday. As stated kat booklet dia just 30-days leave je. Tak mention follow public holiday ke tak. Hmm. Kenapa lupa nak tanya tadi before sign. Aisehh.

Working days- Kerja sampai sabtu. Yup. Malasnye. Tapi memang la mostly private macam tu. Bahagian admin lak tu.  For sure la sabtu kerja. T_T Baru teringat my big bro punya engagement day on 24th Dec. Sabtu beb. Abah dah appoint aku jadi 2nd driver nak bawak other siblings. huhu. Boleh ke mintak cuti nanti  -_-

New place- macam mana nak cope with the new situation nanti. Di kelilingi oleh warga India. Well, mostly Indian yang aku nampak. Speaking all day. Then, thinking about lunch. Maybe packing lunch from home la kot. ( Mintak tolong mak masak untuk aku sekali. :p ). And mostly important, solat kat mana ek. Adess. Eh, nasib ada surau la. Outside the school.

Taska - Macam mana nak bagi notis seminggu kat owner taska? Wowow. Maybe takpe kot notis seminggu. Hmm. How how??? Keberanian untuk bersuara tu perlu untuk minggu ni. ngee~~!

Start working 19th Dec. On Monday. Macam pelik je pergi tempat baru. Bos seorang pakistan? Erk~!

Hopefully, everything will be fine. o_o

3 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

cyg..dun wori ek..yim pecaya nani mampu lakukan yg terbaik dan atasi segala cabaran tu..yim sentiasa ade tuk support nani taw..mesti ingat tu..=)

✿....rossa alina....✿ said...

huiyoooo minggu depan dah start??ko da bg surat resign ke blom??

nor isneini mohd ayob said...

thanks yim..hoho~~

alin: yela..org tu suh start mggu dpn..tokey taska tu ok je..aku ckp face to face..:p