Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Dec 10, 2011

Percintaan to Pernikahan

Assalamualaikum

Bulan ni rasa nya sibuk dengan wedding-wedding sekelian alam. Cuti sekolah pun. Memang lah. @_@. Aku pun turut join mak abah pergi kenduri kahwin. Menyumbang nasik free dalam perut buncit ni. .

Bulan ni pun my big bro will be a girl's fiancé. Wah wah..next year Insyaallah abah mak tambah menantu. wiwiwiii~~

"engko bila?"

pertanyaan dari seorang abah memang lah macam nih. Jawab je la "entah".Apa kata abah tanya sendiri kepada bakal calon tuh. Biar jawab sendiri, baru gentlemen. Kalau tanya aku, memang lah tak tau. Sebab memang tak tau bila. Tak boleh memandai mandai. hoho~

"berapa orang pakwe engko nani?"

Pertanyaan seorang emak memang membangkitkan perasaan pilu. Macam aku seorang player. T_T. Padahal masa konvo baru je mak tengok si prince tuh. muahaha. Emak, itu lah dia jejaka idaman nani sekarang ni. lalalalaa~~

.

Pernikahan ialah ubat yang paling mujarab bagi dua insan yang dilamun cinta. Hadis Rasulullah SAW: Kami tidak melihat bagi dua orang yang saling jatuh cinta (jalan keluar) seperti pernikahan." (HR.Ibn Majah)

=)

bila sentuh pasal perkahwinan, bagi umur muda' macam aku ni. Memang seronok. Kahwin muda?? ahahk.  Perkahwinan=tanggungjawab. Bukan sekadar ucap saya sayang awak, let's go married, baby. Tanggungjawab maksudnya mampu dari semua segi. Kalau dah sedia galas tanggungjawab, go on.  :)

chiao~~~

4 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

En Mohd Ayob!!nxt yr family sy dtg meminang ye..hehe

nor isneini mohd ayob said...

orait..xde hal abah kate..hahah..dtg je anytime..:p

Prince Halilintar said...

parents yim pun dah bg green light..hihi

nor isneini mohd ayob said...

jom g kuala kangsar..meet future mother-in-law..hik3