Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Jan 25, 2012

25 January 2012

amek mood berblogging sambil dengar lagu Hijau Daun- Suara..hikhik

Assalamualaikum..

Adeh cakit pale den dari siang tadi. @_@

Hari ni sebenarnye masuk kerja pukul 9 pagi tapi sebab aku lupa minggu ni cuti sekolah, aku pun bangun pagi mata kedip-kedip takmo bukak, mandi awal..pergi kerja awal..aish..pastu baru teringat..kalau cuti sekolah masuk kerja pukul 9 pagi then balik kerja pukul 2 petang..Pastu sebab aku sampai awal tadi tunggu la kat depan gate tu takde orang...(--")

Tapi takpe la..since dah terlupa..ape boleh buat..

Lepas breakfast, start buat kerja..hari ni just sambung decorate soft board kat pantry & principal room jer. Lepas tu makan kek kat dalam principal room sambil layan lagu sambil borak-borak dengan principal. Cayalah principal ku sporting gak. But sometimes. hee. Lepas tu primcipal bagi nasihat pasal nak cari calon suami.

Dia ada la bagi tips sikit and nasihat. Tapi aku dah digest semua lepas tu lupa nak taip balik apa yang dia cakap siang tadi..kehkeh.

1) Pilih jenis yang rajin.
Contoh..kalau mak dia suruh buat something..tengok cara dia layan mak dia, cara dia buat apa yang mak dia suruh. Sebab, dari situ kita dapat tengok macam mana dia layan kita nanti.

2) Independent
Let say dah berumah tangga nanti..kalau dah biasa independent kan..mesti tau buat kerja rumah..takkan la isteri je buat semua kerja..memangla kemas rumah ke ape ke tu isteri patut buat..tapi kalau boleh buat kerja rumah bersama..bahagi tugas...baru lah harmoniii... :D

3) Luaran dan dalaman mesti sama. Sometimes ada orang berlakon je baik depan kita sebab nak tarik perhatian tapi marriage kan bukan lakonan. Uhuk uhuk~~

4) Errr...next time la kalau ada tips lain boleh tambah..hikhik

Setakat ni, dia ada apa yang perlu ada. Cuma..suka tengok pic dalam blog ni..hihihi...sorry prince culik something dari blog die..:p


Okay chiaoo~~

p/s: 3 bulan rupanya...tapi macam dah lame je..ke tu namanya mula serasi ke apa..

2 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

serasi la tu kan...semoga kite bahagia ke syurga nnt...amiinn =)

nor isneini mohd ayob said...

amiiinn..love u so much :)