Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Jan 8, 2012

Blur

Assalamualaikum..hai orang-orang yang sedang blur sekalian...

Morning..~~

Baru settle basuh kereta...tapi tapii..kiter basuh cincai je..boleh ke tak?? Sebab ada something kat kereta tu yang buat terus takde mood..hmm..

1- Kesan spray cat

    Pada 3 hari yang lepas..minggu lepas kan renovation of TCK still berjalan seperti biasa. One day tu, uncle Kumar cakap suruh alihkan kereta sebab nak spray pagar tuh kaler putih. Di sebab kan aku risau dengan kesan-kesan spray yang akan terjadi, maka aku pun terus la alihkan kereta kat sebelah umah auntie tuuu. Tapiii...pagi nii...tetiba perasan..TENSION..aaaarghh...apesal kesan spray kaler putih tu ada melekat kat kereta. Cermin semua ada bintik-bintik halus kaler putih. Uncle Kumar ni kan kate tak kena. Ceit... T_T. Kepala otak yang comel ni pun kata pergilah cari thinner. Mane la tau boleh hilangkan kesan kat cermin.. Okay sekarang ni tengah blur-blur mana abah letak thinner tu.  Omg~~!!


2- Kesan calar yang jitu

    Lepas basuh kereta, as usual mesti lah nak belai-belai kereta (eww eww) , lap-lap kereta.. Lepas tu..jeng jeng.. kenapa makin bertambah calar kat kereta nih. Makin TENSION~~! Ape pun tak boleeehh. T_T


Lepas ujikaji kat atas..kesimpulannye..terus takde mood nak cuci kereta.. hmmpphh.. (--")


Da la sekarang nih tengah malas nak pergi cari "Stock Register Receipt"...terngiang-ngiang pakcik Pakistan tu sebut Stock Register Receipt dalam slang Pakistan... @_@

Blur melanda diri ini~~

4 ucapan tetamu jemputan :

✿....rossa alina....✿ said...

pegi la ajak pakwe ko temankan..hahahahahaha..

nor isneini mohd ayob said...

segan la...hahhaa [gediks]

Prince Halilintar said...

ntah..ajak la pakwe temankan...try ckp kat die..mesti die nak tu..hehe

nor isneini mohd ayob said...

segan la kiterrr..da biase sorg2 la..eheh :p