Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Jan 14, 2012

Ehhh...

Assalamualaikum...

Hai dear prince halilintar..hari ni nak mengadu sikit...rindu lebih2 pulak hari nih..hukhuk..ecewahh mcm la prince tuh ade betepek depan blog..padahal tengah sibuk dengan bengkel..atau mungkin sibuk berjalan-jalan sekeliling Melaka tuh..mish u bebeh!! :p

Nak bagitau hari tu kan kan..kiter dah bukak store room kat cekolah..pastu kan kan kiter lupe nak lock balik pintu tuh. Yela, kan all the teachers cakap nak amik buku untuk next week. Jadi, ingatkan diorang jadi nak amik buku2..tapi..diorang terlampau busy dengan lesson plan so takde masa nak amik buku2 semua untuk student. Lepas tu, terus lupa dan lupa nak tutup. Esok pagi, tetiba pulak kecoh. Peliks sangat peliks sebab kiter fikir ada la robber masuk cekolah tu.

Padahal..hanya sebab lupa nak kunci store room yang cuma ada stock stationeries yang sedikit, dah kecoh satu cekolah, ibarat pencuri masuk cekolah dan curik harta beribu. Hmm. Lepas tu, mula-mula diorang tak tau kiter punya silap. Hakhak. Akan tetapi, kak fatimah cakap kat kiter pagi esoknye Uncle Pakistan tuh marah dia sebab tak lock store room, padahal kiter yang tak kunci. Kesian. Tapi, masa kak fatimah tu cakap kat kiter, ada reporter pulak kat sebelah. Alamak..mati kiter~~ T_T

Then, lepas tu..hah..betul la.. memang reporter tu dah report kat Mr. Pakistan yang botak dan miang keladi tuh. Memang elok lah si reporter tu ada affair dengan uncle tuh. eww eww. Kena la basuh dengan Uncle. Lalalala..wat dono wat dono dalam bilik manager. ahahaha. Dengar tak dengar je la.

Its okay la, yela, macam previous post aku..learning process, kena adapt dengan culture diorang.

Lepas kena bebel bla bla dengan pakcik tu, pakcik tu bagi tugas baru..ape masalah dia laaaa. Suruh kiter cari tukang kunci pagi tu jugak sebab kunci computer lab da ilang. Tu la, nak sangat simpan kunci lepas tu da ilang bagi masalah kat kiter. Melilau kiter cari pagi-pagi pukul 11 kat Seksyen 18. Alhamdulillah, Allah permudahkan kerja kiter hari tu.

Lepas tu kan, terus rasa macam tawar hati nak terus kerja kat situ. Hmm. Takpe la. Sabar je la. Err..tapi memang normal la kan orang tak puas hati dengan bos. kihkihkih. Takpe..I'm still new. So chill~~ Wat tak tau jer.. :)

Chiao~~

4 ucapan tetamu jemputan :

✿....rossa alina....✿ said...

kalau aku la kan,aku dah resign dah dr tempat tu..huhuhu..cari keje yg lg bagus je..byk lg yg kosong.. :D

nor isneini mohd ayob said...

mmg laa..nk cr keje bkn senang..klu senang dpt, xde la aku sabar je..

Prince Halilintar said...

sabar la dulu cyg...rugi klu resign awal2 sgt..klu blh thn setahun dulu then bru cr kje lain...ada pengalaman..setiap keje ade masalahnya dan ade juga penyelesaiannya...=)

chaiyok2

nor isneini mohd ayob said...

hmm..baiklah..mmg la nk tgk dulu dpt btahan smpai bile..