Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Jan 17, 2012

Sabar

Assalamualaikum.

Today, I did a lot of work. I mean, I want to settle all my task by today but I can't managed to finish. Tiba-tiba terasa banyak pulak. Yela, sebab hari ni kiter kena bayar bil TM dengan Indah Water. Penat penat. Kereta company bau rokok. Errrrkk. yekss. Hmm. Jimat minyak kereta aku. Ehh tak. Sebenarnye nak guna kerta aku, tapi tiba-tiba bos kasi guna kereta company lak. Kalau naik kereta sendiri kan boleh claim. Aiyo. Tak dapat nak claim duit minyak sepluh hinggit. Bos macam tau je niat yang terbuku di hati.

Sometimes rasa macam serabut je ada banyak manager, banyak bos, banyak kepala. Just imagine, I work with two regional manager, one principal and one vice principal. And sometimes I need to help all the teachers in photocopying and faxing and emailing. hoho. And all those thing la yang buat kerja jadi kelam kabut. Just imagine, in one day each person ask me to do different thing at the same time. Mujur aku punya kesabaran tinggi. Just do it.

Today, my principal and vice principal had an argument. Ehh both of them shouting to each other and I'm in the middle. I was like..erkk..what's happening...@_@.

Hmm..sabar je la..unpredictable situation betul la. (--")

2 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

mai nek kete yim..yim xhisap rokok..wangi je kete..hehe:p

nor isneini mohd ayob said...

a'ah mmg wangi je kete...bersih lak tu..rase nak tido je dlm kete yim..hehe..