Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Mar 24, 2012

Future ku gi mana sih.

Bila fikir tentang future..

Sometimes feel like wanna do my own business.  Hurm.. But now still in planning. But actually I dunno what to do. ha ha ha. Either sewing..(pandai sangat ker..T_T ), or babysitting (ok la not more than 5) or just makan gaji. Or baking...wahaha. Kelakar. Since everything perlukan training..tak tau la bila boleh jadi kenyataan. Sebab takkan nak makan gaji sampai ke tua. Lain la govt. hoho. Kalau private company, of course diorang akan search someone yang more talented. Actually, tak berapa suka kerja under orang, sebab kita bukan tau expectation orang..sometimes kita buat ni, orang tak puas hati. aihh. Headache. Stress. Better kerja sendiri. (oh terasa macam poyo)

So, I ni macam selalu fikir future. But I need something or someone to be a starter. Means, pemberi semangat kot. kihkih.

Tapi..semua itu tak semudah yang di sangka-sangka. But hopefully, I have a bright future.

(--")

Gud nite.



4 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

jom buka bisnes nak...hehe

nor isneini mohd ayob said...

bisnes ape..i foloo..hehe

Prince Halilintar said...

bisnes ape ek...bisnes rumahtangga la boley...hahahaha:p

nor isneini mohd ayob said...

bisnes rumah tangga ada ke syg..hehehe..x pnah tau pn..;p