Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Mar 22, 2012

Pekerjaan yang di damba a.k.a dream job

Hai selamat malam!! Zzzzz..kroih kroih....

Mangunnn...

Hari ni I pegi interview kat Seksyen 13 Shah Alam. Punya la payah nak mencari. Ingatkan kilang, rupanya kat deret-deret kedai. But its okay, finally tergerak hati nak call ofis tu tanya kat mana. ha ha ha. Lepas tu dah sampai tengok-tengok..eh..ni kedai jual alat sukan ke..sebab ada patung mannequin pakai baju sukan. [betul ke eja?] Lepas tu fikir, ala da la pakai formal, interview kat kedai sukan jer. Masa tu macam nak tak nak je masuk. Sebab rasa macam tertipu jer.

Takpe la...masuk je la. Tengok apa ada dalam kedai tu. Oo dah masuk rupanya okay la ada la meja kerusi macam ofis. But just small office since they all baru je open 2 years. Staff pun tak ramai, 4-5 orang je. And then..mostly lelaki la sebab tu kedai percetakan, design dan sewaktu dengannyer. But admin seorang gadis lah. Dun worry be happy, at least ada la one girl. he he he.

Work as purchasing exec. Still new, they only pay me RM 1200.. I think its okay since I baru lagi. ENtah kerja ape pun tak tau. I faham la kalau I jadi bos pun I taknak hire entah budak mana ada kelulusan tapi tak reti buat kerja. Lebih kurang macam tu lah. I taknak jadi beban kepada syarikat but I nak jadi contributor. At least within one year I ada la contribute sikit. Aihh.. hmm..tapi lepas bagi tau kat mak gaji I banyak tuh..mak kata " ingatkan ada degree gaji RM3000"  Makkk..tecik ati kiter.. -_-

Hmm..eh eh dah salah dah..sepatutnya taip pasal dream job...kat next entry lak laaa...

okebai

p/s I miss u :(

0 ucapan tetamu jemputan :