Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Mar 15, 2012

Ting ting~~

Burp..Alhamdulillah kenyang makan biskut celup-celup rendam terus dalam susu makan pakai sudu..slrpp...dap nyer...style makan biskut dengan susu sejuk cara Nani. Har har.

Dalam hati asyik nyanyi-nyanyi lagu tema Vanilla Coklat jer. Yang sedih-sedih tu. Yang korusnya..dapatkah selamanya kita bersamaa..lalalaa...tuuh..mesti ramai yang tau.kihkih. Tacing kan lagu tu. :p

Hmm..ekceli nani nak cakap esok nani last day kat tadika tuh. Sebab kan die dah bagi notis tigaploh hari kan. Lepas ni entah la kerje mane lagi. Mak pun risau-risau dah macam tak puas hati je aku duduk rumah.,ahahaha. Yela memandangkan hutang kereta dengan PTPTN tuh. Aish tu la kecik-kecik da ada kereta. Abah kate aku budak lagi pun da ada kereta sendiri. Aihh tengok abah pun masih anggap aku budak. Sebab tu la aku rasa aku still budak lagi. Aiyoo. Tapi kadang-kadang abah ckap aku dah boleh kawin dah. Tapi kan abah, nani kan masih budak-budak. kihkihkih. Tapi nani nak kawen gak laaaa. Gatai!! :p

Fakta bekerja di Tadika:-

1) berdepan dengan budak-budak yang rajin cakap "HAI TEACHER!!" lepas tu pukul 11.30 dorang nak balik cakap "BYE TEACHER"..pastu ada pulak siap nak cium pipi aku. ha ha ha. Siap hugsss laagi tuuu. Jgn jeles.

2) budak enam tahun still poo poo dalam seluar. Bau sangat mengancam ye tuan-tuan dan puan-puan.

3) risiko budak jatuh tangga. (--")

4) Budak-budak suka mengadu tangan luka padahal tak nampak pun kewujudan luka tuh. Ceh mengada sungguh.

5) Sangat happening!!! Suka sangat!! heheheh.

Tapi tu kalau dengan budak-budak. Tapi kalau part dengan bos jadi pening sangat-sangat. hohoho.

Orang dewasa ni kerenah nye memang peningkan kepala lebih dari budak-budak. Sabo je laa.

Hmm malam ni macam tido awal lagi je. Tapi tak ngantok tapi da bosan teramat sangat tapi line intenet pun slow tapiiii... hmm.. okebaibaibai!

4 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

nka siit biskut celop2 tu..hehe..

budak2 mane ley kawin lagi..hhahaha:p

nor isneini mohd ayob said...

da masuk dlm pewot da ni..hehehe..ala bole la..nnt da tiba masa terus automatik jd dewasa..hehe..

Prince Halilintar said...

" nanie & yimmie have been 4 months, 2 weeks & 2days" baru perasan bende ni la syg...hehehe =)

nor isneini mohd ayob said...

ishhh..bru prasan rupenyeee..isk isk..pnat kiter wat..:p