Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Apr 26, 2012

25.04.12

Assalamualaikum.

Sejak pagi tadi memang perasaan malas nak pergi kerja. Hmm..rupanya mengundang sesuatu yang tak d sangka. Hampir lagi berapa inci lagi kereta aku nak cium bontot kereta depan. Belakang aku dah memang siap ada ambulan dah. Brek mengejut plus bunyi tayar. haii haii. Apa nak jadi lah hari ni. Pagi-pagi dah macam ni. Memang unpredictable. Aku rasa aku fikir macam-macam lah. Ke mengelamun. Time tu memang dah terbayang kereta penyek dengan kaki muka tangan tersepit dalam kereta. T_T

Sampai ofis yang ajaibnya kereta okey. Memang tak caya lah. Sebab bontot kereta tu memang rapat sangat dah dengan kereta. (-_-'')

*fikir pasal kereta pulak diri sendiri tak risau plak.

Hmm.

Sebenarnya takmo bagitau sapa-sapa. Tapi sebab rasa macam tersimpan rahsia yang amat besar, lalu aku citer la kat dia tadi kat YM. hukhuk. Sebenarnya takut jugak kena marah ke apa. So, lepas citer tu baru lah citer kat blog. :p Ke sebenarnya cerita sebab nak tengok ada orang risau ke tak nih. huhu. tapi memnag siyes lah gementar kalah parkinson tapi muka wat rilek je. Takmo kete sebelah nampak aku gabra neves.Kalau lah ada orang hantar pergi kerja. Bestnya. Tapi orang itu haruslah seorang suami yang mithali. Boleh ke tak boleh? *blinking eyes*

Mungkin sebab aku tak baca doa naik kenderaan. Bismillah je tadi. Ke sebenarnya tak baca. hue hue Sebab tu la, sebagai peringatan maka terjadi lah perkara tadi.

Lepas tu dalam YM dapat doa naik kenderaan. Thank u so mucchhhhh..sayang  dia lebih!!..walaupun sebenarnya tau tapi lupa sikit. hukhuk


"Subhanalladzi sakhara lana hadza wama kunna lahu muqrinin wainna ila robbina lamunqalibun..."


Jangan lupa baca. Di alu-alukan.



Gud Nite :)

Tak sabar tunggu hari sabtu + ahad. :)

p/s: sebenarnya lesen I dah expired 19.4.12  T_T
Arghh gaji lambat camna I nak renew lesen ni. walaupun cuma berapa ringgit tapi I tunggu gaji!! T_T



5 ucapan tetamu jemputan :

suzie said...

seb baik tak pape...kalo jadi pape tak ke mati katak...insuran pon tak leh claim...lagi kena saman adooo....lesen dah mati..... huish.... ko ni la.... sapa yang tak sayang ko tuh,...meh sini aku libas...opkos la semua orang dalam umah kat lot 2057 jalan belimbing tu termasuk aku sayang ko.... cuak biler baca blog ko nih...

nor isneini mohd ayob said...

bile tah nak renew lesen ni.

Prince Halilintar said...

bukan org dlm rmh lot 2057 je syg die, org yg duk kat blok2 sek7 ni pon cyg die jugak...lps ni kene lbh hati2 n jgn bawa laju2 tau..dgr nasihat org yg tersayang ni..hihi

nor isneini mohd ayob said...

hehe..pasni teman g renew lesen gak la syg..hehe

Prince Halilintar said...

boleh sayang ...=)