Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Apr 22, 2012

Calling

Assalamualaikum.

Aku kan sekarang kerja sebagai purchasing executive kan. Tapi junior je. Lepas tu kerja aku hari-hari kena follow up dengan vendor je. Kena la call hari-hari. Sebenarnye macam takde motip je update blog. HAHA. Boring kot hari ahad ni. Tak keluar rumah seh. Betul la macam boring je. Cakap pasal calling kan kadang-kadang aku konfius la nama panggilan aku kat ofis. Bos panggil aku nini, staff lain pun sama. Lepas tu diorang kata nini cokelat celup. celup celup. Ingat tak lagu tuh. Sedap kan cokelat tu.

Lepas tu kalau call vendor kan macam biasa la. "Hello, I nini dari company bla bla bla." Lepas tu next day "Hello I dari company bla bla bla, I nak follow up bla bla bla"  Vendor tanya "Siapa ni?" Lepas tu aku cakap..."n n ni ni nini"..sebenarnye aku nak cakap nani, sebab semua orang panggil nani, kat opis je panggil nini. So, I kan macham tak biasseww..kadang-kadang tu tershashul. Lepas tu kadang-kadang vendor ni macam tak berapa nak dengan suara halus aku ni, diorang dengar LILI..hmm..ape-ape je la T_T

Jadi sekarang aku kena la biasakan diri guna dua nama. Karang aku guna nama nenot kang nampak la macam nama orang montel., Ok sekarang aku nak pecahkan satu rahsia yang terbuku. Aku montel dulu.

 (--")


See...

Okebai.

~.~

5 ucapan tetamu jemputan :

✿....rossa alina....✿ said...

aku pun dah lain dah name panggilan.. (--")

Prince Halilintar said...

xnak call kite ker???hahahaha

budak tu mmg tomey n tembam....nak cubit je pipi die tu kuat2...hehehe:p

love u syg =)

nor isneini mohd ayob said...

alin : org pnggil ko rosa gak kan..hehe

nor isneini mohd ayob said...

prince : xmo call..hihi..gurau jek..nnt la kite call :p

comey kan dak tu..untungla sape dapat cubit pipi die..hehehe

Prince Halilintar said...

xmo la cubit..nk kiss byk2...haha