Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Apr 7, 2012

Pada suatu hari ^_^

Assalamualaikum... 


Semakin banyak makan..semakin buncit..*terasa tiba-tiba*

Rasa macam dah lama tak update blog. Eh kalau update pun macam merepek je banyak. ha ha. Eh nak citer ni hari tu I balik kampung la. Kampung kat Kuala Kangsar. *tiba-tiba ada kampung kat Kuala Kangsar pe cerrr.~~~

Okey mari I citer. Lepas dah planning lama nak balik kampung bertemu mak abah. Baru la dapat balik hujung bulan hari tu. *tiba-tiba ada mak abah kat Kuala Kangsar pe cerrr~~

Okey I citer la nih. Mak abah kepada my husband. Errr..tiba-tiba ada husband.. HAHAHAHHAA. Gelak guling-guling. Bukan-bukan. Harap mahap. Mak abah kepada si dia. Tapi takpelah, mak abah I jugak. *tetibe*

Hujung bulan hari tu I ikut dia balik kampung.


Pukul 930 dah siap dah tunggu kat rumah. Eksaited. Sambil main dengan anak buah kesayangan. Sambil tu I layan anak buah kesayangan bagi makan biskut kat anak kucing kesayangan.  (--")

Layaann.

Lepas tu dia sampai daaa. Pastu dia pun sibuk nak main kucing. Tau la kucing I gebu gebu. :p

Lepas tu tiba lah masa menuju ke Kuala Kangsar. Yeahh!!. Terasa macam eksaited sangat sebab dah lama tak jalan jejauhh ni. hi hi hi.

Sepanjang perjalanan I terasa macam lambatnyee nak sampai..hu hu..

Dah masuk Kuala Kangsar dah lepas tu kami round-round dulu. Jalan-jalan la pe lagi amik gambar I yang gedik macam malu-malu amik pics padahal hati gumbira. har har har!!

Nah lihatlahhhhh!!

 Oh jangan salah paham. I'm not picking my nose  -__-"

Model rumah kuning...comelnyer!! *perasan*

Ohh sapakah itewww ...:p

Mereka lagii  ♥ ♥ ♥ ♥  @_@

Ha ha ha ha...untunglah mak dia, anak comel gini   -__-"

Lepas habis jalan-jalan keluar masuk muzium @ galeri..makan dengan abah dia..heee..nasi ayam Syiok..terima kasih kepada penaja makanan....:p

Ni nasi kepunyaan dia..sebab nasi dia je masih terbentuk gitu...I punya dah berubah....sebab pelahap.. (--")

Kan...pelahap giler...-___-

Nasi ayam serius sedap..he he he..kenyang...:)

Masa dah masuk kampung dia tu I terkejut tetiba ada sawah padi. Hekkk kat situ ada sawah??  Kenapa I tak tahuuu. Ohh..sebab masa mata pelajaran Geografi I memain je siap tido dalam kelas.. T_T

Dah kenal-kenal dengan mak abah..he he he...petang gi jalan umah akak dia...lepas tu pegi jalan lagi...dan jalan lagi....sampai malam....rasa nak tido dalam kereta sejuk-sejuk air cond~~ @_@

Bersama mak abah...:p

♥ ♥ ♥ ♥ 


Lepas tuh balik rumah mandi mandi...lepas tu keluar makan plak... Rasa nak tidoq duduk dalam kereta ada air cond ni..he he he..

Lihatlaaahhhh....bergambar dengan banyaknyeee....

Mana satu anak mak ni.. :p

hi hi hi. :p

Apakah ini???..tunggu makanan sehingga tertidur dalam senyuman   -__-"

Lihatlah muka mengantuk ini...Zzzz..

Ikan berenang~~~


Manyaknyeerrr!! Terima kasih penaja  u always..:)

Apakah???Tersenyum girang secara tiba-tiba setelah ketibaan makanan..

Lihatlahh...nasi yang banyak...lepas tu kiter bagi abg kat sebelah tu nasi kiter sikit...hi hi hi..:p 

Muka kenyang setelah membuncitkan perut masing-masing. Perasaan mengantuk kembali lagi...
Zzzzzz....lihatlah gadis itu..muka tak bersalah atau muka blur...

Lepas habis makan apelagi balik rumah tido la..ha ha..tapi kiter tak mampu nak lelap mata sebab tido sorang-sorang..(--")

Hari ahad balik Meru dalam kereta siap kroih kroih membuta hahaha tak senonoh. Mata ni yang lelap dengan sendirinya..T_T *alasan munasabah sebab malam tido kejap jer.

Tapi kite tido kejap je dalam kereta kan kan kan.. -___-

Okey pape pon memang kampung tu best sangat. Lepas ni teringin nak pergi air terjun. Jooommm~~~

Okeybaibaibai..

Eh minggu ni dia balik kampung lagi. Tapi kite tak ikut sebab dia balik sini hari Isnin, kita kan kerja. Hue hue hue. T_T

okey ni dah terlalu panjang entri kali ini. 
Gud nite. 

p/s: mish u oredi ♥ ♥ ♥ ♥  


6 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

banyaknye gambar....hehehe

best kan kg yim...pasni mandi air terjun pulak..

p/s: miss u too =)

nor isneini mohd ayob said...

yela..bubuh pic byk2 besh...hehehe...okey jom g mandi air terjun...:p

✿....rossa alina....✿ said...

amboi kemain lagi..kekekekeke.. :D

nor isneini mohd ayob said...

hahahaha....kemaenn kau..:p

Prince Halilintar said...

excited sgt org tu....hehe

nor isneini mohd ayob said...

yela...1st time..next time pn eksaited gak la..:p