Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

May 18, 2012

Info untuk gadis² dan wanita² tidak lupa suami²...

Assalamualaikum..

You know, I terbangun pagi² buta. Lepas tu cek ym huhu tak dapat nak chatting. Sebab time si dia buzz pun aku tak dengar. Rindu la. Da la dia ada kerja kat Kuala Pilah. Jaga mata jaga hati tauu. hehehe. Selamat bekerja syg..

Ok sambung.

I ada satu info yang sangat mengejutkan dan sangat menakutkan.

Selamatkah tuala wanita yang kita selalu guna?? Jeng jeng jeng.

Tuala wanita atau pad la yang kita selalu panggil, bukan 100% kapas. U know kapas ni sangat² lah lembut then how come ia boleh menyerap dengan begitu banyak cecair. wuhooo. Sebenarnya ia di perbuat dari serbuk kayu pulpa yang di proses iaitu di lembutkan dan di putihkan dengan sejenis peluntur yang di kenali sebagai DIOKSIN.

Serbuk kayu ni sama tau macam kilang buat kertas dan tisu. uhukhuk. Tak tau poonn sebelum ini. Jadi kalau ada kat Tesco tu selalu I beli yang packaged double dengan senang hati tanpa tahu ada bahan kimia itu. T_T

Okey bahan kimia ni, sesetengah nya ada tertinggal dalam tuala wanita itu semasa proses pembuatan dan pelunturan. Ia adalah ancaman toksin kepada kita ye wahai kaum wanita. huhu . Macam mana bahan kimia ni masuk?? Bahan kimia ni yang tertinggal itu akan menyerap ke dalamsaluran peranakan yang amat sensitif. huhu. Takut nyah.

Macam mana Dioksin ni meresap ke dalam rahim??

* Refer blog ni. 
Thanks Dian bagi info bagus..:')

Seram tak wahai kawan² dan kekasih hati??

Sebenarnya pad yang di buat dari kertas recycle ni banyak keburukan contohnya mengundang kanser serviks dan bau yang kurang menyenangkan. Wanita mesti arif akan benda ni. hewhewhew. Suami yang sayangkan isteri dan anak gadisnya, mari kita selidik sebelum membeli okay.

U know zaman mak² pakai kain je tau bila period. Sebab tu la dulu tak dengar sangat kanser² serviks ni. Jimat pun jimat..pakai kain² lama je tauu. Boleh cuci dan di guna semula. But I think ada one blogger ni jual pad yang di buat dari kain..tapi lupa la link dia. huhu. Boleh cuci semula. Jimat jugakkk even mula beli tu mahal. Nak try laaa. Yok!

Boleh try link ni..http://www.mamapatch.com

Lepas ni berhati-hati dengan barang yang kita beli. Teknologi bukan sahaja menyenangkan tapi ia juga akan mengundang penyakit berbahaya. Seram kitewww.

Okey nak sambung tido balik lepas baca info yang sangaat berguna. :)




4 ucapan tetamu jemputan :

suzie said...

sooooo...pakai la cloth pad...i tengah nak belajar nak jahit..tapi barang dia mahal....

nor isneini mohd ayob said...

jom jom..tu la nk beli mamapatch pn mahal gak sekeping..tp ok la..demi kesihatan.hihi

Prince Halilintar said...

nampaknye nnt yim kene wat pemantauan supaya future wife yim xpakai bende yg ade bhn kimia tu..hahaha:p

nor isneini mohd ayob said...

hahahahaha..pantau jgn tak pantau..utk kesihatan besame..hihi ;p