Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Aug 11, 2012

Esok adalah hari bekerja sedunia

Esok ialah hari Sabtu. Apa?? Sabtu..yeaaa..sabtu aku kerja. Erm tapi bukan selalu sabtu ye. Ni sebab ada barang kena packing. Hewhew. Intake UiTM kan 2 September. That's y la bos mintak aku arrange kan ape yang patut kasi siap packing sume2.. huhu. Tak puas hati nape aku yang kene la. huaaa :'(

Aku ni masa interview dah buat bos konfiden abes ke ngan aku. huhu. Speaking main hentam. Pastu jawab tah hape je. Dah tu sekarang bos suruh aku supervise keluar masuk barang. Ayark!! Bos kasi naik gaji la bos.

Ingatkan purchasing exec ni koje nye cuma order-> follow up --> pastikan siap. Ghupenyer banyak lagi ek. Ohooo.. kompeni swasta la katekan. Guna tenaga pekerja sehabes baek. Takpe takpe. Bekerja dalam masa sama belajar manage diri memasing. Pehtu uji diri sendiri mampu solve problem ke tak eh. (positip positip.) heehee. Esok kene bangun awal plak kan.

Waaa rase lapar lak sekarang neh. Tadi makan kentang sahaje. wuwuwuwuw. Malas nak makan nasik daa. Eh raye taun ni raye pertama aku sebgai insan bekerjaya. haahhaa. Akan tetapi tak dapek la bagi duet raye lagi taun ni. Mahapkan akak la ye adik- adik..next year Insyaallah akak bagi. kikikiki~~ Ahad ni g sopink ke eh? sopink tudung ghayer leee....lom beli lagi. huhu.. hmm.. Nak g jumpa andam plak. Apa?? Mak Andam??? harharhar. Eh jangan terkejut sangat. kikiki. Sesaje je jumpe andam. Tak bole ek?? kuikuikui. Harap ada masa nak g jumpe jap. Hari ahad tu harapnye ada la mak andam tuh. huhu. Kalo tak bile ag kan. Nak tempah la nak mekap2 bagai untuk hari itew.. kiikiki. over nyeww. =p

Huuuuu~~~ nape tak ngantok ag ni. huhu. Abg tido dah. Baru balek terawih letteww... Sejak bulan puasa ni jarang sangat la sms. huhu. Tapi takpe. I okey je sebab kan penat. Cuba tuk memahami. (baek nye aku ni..=p ) Belom ngantuk sebab tu la bebel cot cet cot cet dalam blog.

Dah la weii. Nak tido dah la. Sok kan keje. Mari lah bekerja pada hari esok. Aiyooohh malaseee..hukhukhuk~~

Mish u mish u mish u... Take care okay.. kite tau awak selalu bace blog kite. Terima kaseh syg ku. ohok ohok..kikiki... cc: Yimmirizal.  =)


Okebai... Zzzzzz.








3 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

nk tau camne awk tau kite selalu bace blog awk???hehehehe=)

nor isneini mohd ayob said...

sbb rajin komen..kiki

✿....rossa alina....✿ said...

dah jumpe andam ke??hakhak.. :D