Follower. Thanks! =)

Order Form

Name:
Email Address:
Phone No.
Adress
List Of Order
Payment Maybank- 162393806725( Nor Isneini Binti Mohd Ayob)
CIMB- 7017514734( Nor Isneini Binti Mohd Ayob)

This form powered by Freedback

Oct 20, 2012

Tutorial...alamak tetiba kerajinan menguasai...

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..selesai majlis pertunangan aku dengan Mohd Yimmirizal Lutfi. Syukur. Seterusnya planning ke arah yang lebih lagi. hihihi. Insyaallah.

Ramai la yang komen pasal baju aku. hahaa. Yang aku hampir-hampir give up nak membuatnye sebab esoknya nak majlis baju tak siap-siap. huhuhu. Tapi Alhamdulillah, akhirnye siap juga. hihihi. Dari hantaran sehingga lah ke baju dan shawl, hasil tangan sendiri. Ni yang tiba-tiba gatai nak buat tutorial nih. muahahaha.

Lepas kakak aku post gambar kat pesbuk tuh, mengalahkan orang yang bertunang..maka ramai lah kengkawan yang bertanyakan pasal baju..dan juga shawl half moon kuuu.hihi.

Pertama sekali nak tunjuk skill gubah hantaran..haha..


Apakah matlamat kau update blog nih.. Kan nak buat tutorial pakaian tunang. isk.

Cila Mejah in da house...


Nak buat shawl half moon ni tak susah rupanya, Yang payahnye bila nak cari kain yang sepadan dengan baju. Akhirnya beli lah kain jenis chiffon yang berharga RM25 semeter. Aku beli semeter je tapi kalau uolls nak panjang boleh beli 1 meter setengah. Kalau nak jimat lagi boleh lah cari kain yang lagi murah. Ikut keselesaan la. Chiffon ni lembut senang nak pakai bila letak kat kepala. hehe.


Lepas tu potong lah. Aku biarkan 1 meter = 40 inci. Just potong separuh bulatan tu. Kiranya ukuran aku 40 inci x 27.5 inci. Kena potong lebih 1 inci sebab untuk jahitan. Kira safety lah kot kot terlebih jahit.. kan dah pendek tudung tu. :P

Tepi untuk bahagian depan jahit mesin biasa je. Untuk yang bahagian separuh bulat tu jahit tepi tudung kat kedai.Nak tambah manik lagi cantik. Aku ni dah try banyak kali jahit manik tak jadi. T_T. Last-last biar kosong je. Tapi aku sekarang dah ada idea jahit manik camna. hihihi.

NEXT. BAJU.


FIRST. LEBIHAN SHAWL CHIFFON.

SECOND.

THIRD. 

FOURTH. TADAA! 

And then uolls jahit la kat mana yang uolls nak letak bunga-bunga ni. hihi.Untuk buat baju uolls meriah just bubuh pearl banyak-banyak. 

Masa aku kemas hantaran dari pihak lelaki, dak kecik ni terjumpa pulak bulu mata palesu. HAHAHAHAH. Upss tergelak pulaks..

Cantek tak I.


KEKOK. :')


HILANG NERVOUS. :p


With my only lil sis! 

Dengar perbincangan sementara duduk di singgahsana 

FMIL ^_^

Pelamin dan MakeUp adalah dari Mim Collection.
Outfit adalah hasil kreativiti sendiri.

Thank u so much to all my family. Tolong memasak makanan yang sedap. Majlis yang simple tapi meriah dengan tetamu yang ramai. Thanks to my fiance sebab bawak rombongan yang ramai, meriah la jadinye. hihi. :)

p/s: ada pics yang amik dari facebook kakak. kihkihkih.
p/s/s: Masih tak percaya dah jadi tunang orang. But kena percaya jugak! Cubit cket! 


Nani  Yim









15 ucapan tetamu jemputan :

Prince Halilintar said...

hai cik tunang....

eh..chila amzah kan...nk sign..hahaha

amboi pasni blh la kembangkan business jahit manik tu..hehe

tunangmu sentiasa beri sokongan dan dorongan..=)

nor isneini mohd ayob said...

hahaha..hi my dear fiance..ehehe..meh la nak sign.kiki..Insyaallah buat kat baju sendiri dulu..testing byk kali kalau cantek bru berani buat kat orang..haha.. thanks my dear 4 ur support..:)

Siti Salha Rosman said...

Ok, dah tengok tutorial.Ingatkan ko beli bunga kain tu...rupanya buat sendiri. Adoi, rajin lah pulak kan...takde la membazir kain perca tu. Ok, nak try kat blouse. Hehe.

Thanks nani n tahniah :)

Anonymous said...

Cntik bju awak..simple je..kainnye jenis ape ek?

HANIS AFIQ said...

boleh tahu x mcm mana nk pakai shawl mcm tue?hehe..

nor isneini mohd ayob said...

Anonymous : kain valentro yunk :)

hanis : nanti kite buatkan tutorial..wiiii

HANIS AFIQ said...

ok2...saya tuggu...hehe... xsabarnyer... mekap tue mekap sendri ke?

teeyatooya said...

Bole tunjuk tutorial pakai shawl tu??

diana said...

akak..tudung tu..kain pe erk?nmpk mcm senang je nk bentukkan..

nor isneini mohd ayob said...

kain chiffon semeter RM25.00 hehe...bg harga sekali..beli kat jakel ni.. :p

Anonymous said...

bli ktne kain tu..

Anonymous said...

serius akak cute sgt.Jealous nye...

mashi muhamad said...

Nice.. Memberi idea kat aku.. Tp baju pun xde lagi ni... -Masni 5sc2

mashi muhamad said...

Hoh... Ini mmberi idea.. Akaku dah serabut sangat pk pasal tunang ni..Thanks nani -masni

mashi muhamad said...

Nice.. Memberi idea kat aku.. Tp baju pun xde lagi ni... -Masni 5sc2