Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Feb 18, 2013

Tips mudah melahirkan anak

Assalamualaikum uolls..

Okey semalam kite melawat bayi bersama emak comel dan kakak dan anak2nya. Bayi tersebut ialah sepupu kite yang paling kecik. Anyonyo comel sangat macam kak nani dia. Ahakhak.

Dalam bahasa jawa, kita panggil muyi bayi. Atau telek bayi. Sebab nanti lepas tengok baby tu kita selit2 duit or bg kat mak baby tu je. Sumbangan ikhlas macam pegi kenduri kawen tu la uolls. Oke la kite da pandai jadi style mak mak ni.hahaha. *tangan di bahu*

Lepaih tu kami pun bercerita lah ye. Tips melahirkan anak dengan mudah pun tetiba muncul.hahaha.malunya. *padahal aku yang over eksaited di kala itu*

Makcik aku kata kena rajin-rajin berjalan. Bergerak. Kemas rumah. Jangan manja sangat time pegnen. Hadoi. Nanti susah bersalin kalau manja over tauu. Kalau bersalin pun mudah, tak payah meneran over2 macam citer tamil..eh? hahaha.  doktor tak payah dah nak potong sikit tut tut. Bila doc tak potong, takde la proses menjahit ye kawan-kawan. Maka kesimpulannye mudah jugakla proses pantang. Hihi..

Oke sampai situ saja tips kita pada hari ini. Chow luu! ;)

3 ucapan tetamu jemputan :

suzie said...

apa da.....dalam banyak2 citer..citer yg ni melekat kat ko ek...hahahahaha...tips tu....

Prince Halilintar said...

dah eksaited lebih bab tu ni...hahahha:p

nor isneini mohd ayob said...

hahaha..hihi biase lettew...:p