Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Feb 18, 2014

My Calendar Apps

My Calendar Apps ni ialah calendar untuk kite-kite orang perempuan nak check tarikh period or untuk yang dah berkahwin tu boleh cek waktu kesuburan sekali. Bagi perempuan ini adalah sangat penting tau! Almaklumlah masa belajar sains dulu dok main je kat belakang. We olls dulu kat makmal sains dok borak je kat belakang tau. huuu. That's why la My Calendar Apps ni sangat-sangat membantu.

Macam mana boleh tau kewujudan application ni?? Alkisahnye hari tu borak dengan ex-classmate yang dah pregnant. hehe. Selain tanya tips, tetiba pulak muncul pasal My Calendar ni. Sangat mudah, and then comel je calendar ni ada kucing yang suruh kita masukkan bila kita start period. hihii.


Tengok, kan ada kucing comel kat situ. At first letak tarikh period awak, lepas tu nanti bila dah habis period kena update tarikh last period, sebab nanti dia akan update berapa lama cycle untuk next period awak.  And then waktu subur pun dia akan bagitahu. So, nanti kalau yang dah berkahwin nak test pregnant atau tak, boleh refer dekat situ,dia akan beritahu berapa hari lambat datang period tu.

Nah, ni contoh yang saya boleh beri. :)

Jadi, cepat lah download application ni!! 

Till then.

0 ucapan tetamu jemputan :