Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

May 28, 2014

Halfmoon shawl & inner semasa nikah

Assalamualaikum..




Pemakaian halfmoon shawl memang dah jadi trend ye sekarang..lagi2 pakai masa tunang nikah especially yang tak suka pakai tudung awning keras macam saya..huhu.. Halfmoon shawl tu buat sendiri..cuma beli kain chiffon kat Jakel ataupun Kamdar.. Kamdar lebih murah sy rasa..Tapi sy lebih suka beli di Jakel sebab banyak pilihan warna..ehehehe.. Boleh cakap kat sales asst tu ukuran kain yang kita nak..iaitu 1.75 meter..

Daripada kain tu, bolehlah potong bentuk halfmoon (separa bulat) kalau buat sendiri kita boleh adjust labuh yang kita nak tau..yang bahagian lurus boleh jahit lurus guna mesin jahit..then yang separa bulat tu kena jahit tepi yang halus tuh..

Sy pun ada buat tempahan jugak untuk kawan-kawan yang nakkan tudung macam ni untuk diorang pakai time nikah...rasanya shawl halfmoon lg better dr shawl panjang yang biasa tu..hehe

Untuk inner yg sy pakai tu..sy pakai inner yang panjang tu..macam gambar2 ni..hehe..disebabkan shawl yang nipis sy decide pakai inner yang labuh tutup leher..hehe..lebih sopan orang kate..^_^















0 ucapan tetamu jemputan :