Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

May 5, 2014

Rezeki jangan di tolak, jangan merungut.

Assalamualaikum..

Di sini sy ingin menekankan bahawa rezeki yang Allah bagi jangan sekali-kali di tolak especially bila pasal kerja.

Sebenarnya sebab kenapa saya berhenti kerja sebab saya tak tahan balik kerja lambat. Penat tau. Sangat beruntung sesiapa yang kerja best, gaji masyuuukk tiap bulan, co-worker best, boss best , segalanya best! Paling lambat balik kerja pukul 2 pagi. Tu pun sebab ada event first time syarikat buat retail.Alhamdulillah pihak syarikat beri gaji, overtime & etc. Yang tak puas hati masa event tu, KFC saya hilang! hahaaa..penat iols beli tahu? Hmm..tapi takpe iolls redha, tu bukan rezeki iolls.wiwiwi

Masa kerja dulu saya selalu cakap malasnye nak kerja, bestnye kalau jadi suri rumah, bestnye, bestnye..entah berapa ratus kali saya cakap. Nahh! Sekarang takde syarikat panggil iols kerja lepas iols berhenti kerja hari tu. Ingat tak masa kecik (tak tau lah uols umur berapa masa tuh..hik), pernah dengar orang kata kalau kita sebut perkataan tu 40kali, mesti jadi kenyataan.

Sebenarnya, bila kita cakap "penat", "malas nak kerja", "bos tak best"..bukan ke tu sesuatu yang kita tak bersyukur dengan pemberiannya. Bila kita cakap macam tu, nanti Allah akan tarik balik rezeki tu. Hambik....tak dapat merasa bekerja dengan kawan-kawan. Hmm..sekarang iolls nak menyesal tiada guna. huhu. Sekarang ni just isi masa lapang online business dengan berharap ianya akan berkembang pesat lagi membangun.. hihi. Sekarang aku percaya inilah rezeki yang Allah bagi untuk aku. Walaupun income tak banyak tapi wajib bersyukur dengan setiap sen!! Alhamdulillah.

Jadi, bila kita dapat kerja yang susah sikit, jangan merungut. Tu semua kan Allah yang bagi. Kalau belum dapat zuriat (macam iolls), jangan sekali-kali rasa down, heyy tu maknenye uolls masih boleh bermanja bawah ketiak hasben uolls tauu...hihi.. Percayalah rezeki semua Allah yang bagi.


Ya Allah semoga kami bahagia setiap hari.Amin. ^_^


Ok lah, ini je selingan untuk pagi ni..wihuu..

Jom order. Just whatsapp me okayy 017-638 4571

-SABUN AL-RAZI  RM XX
-AMYERA BEAUTY CHOCO GLOW RM XX
-AMYERA FLAWLESS SKINCARE  RM XX
-AURAWHITE RM XXX
-AURAWHITE CHOCOLATE RM XXX
-BEST SLIM RM XX
-BABIES BLINK SKINCARE RM XX
-BELVYA RM XX
-COLLAGEN PLUS VIT E RM XX
-CURCUMA MANGGA CURE RM XX(60BIJI), RM XX (30BIJI)
-DEWYRM XX
-HARUM MALAM RM XX
-JANNA LAWWA IBU PUTIH RM XX
-JANNA LAWWA SERUM GLUTAKOJIC RM XX
- K KOLLY RM XXX
-MZ FAT2FIT RM XX
-MOONSOAP RM XX

0 ucapan tetamu jemputan :