Whatsapp/SMS/Wechat (SAHAJA) 017-6384571


Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Jun 13, 2014

Kerjaya yang diidamkan oleh setiap wanita- Housewife?

Assalamualaikum...

Sedapnya minum Ibu Putih Collagen pagi-pagi ni..minum 30minit sebelum breakfast...ok la tuh..hihi..perisa coklat, boleh putihkan kulit..huahuahua! Dah habis 1 jar ni iolls bagi testimoni ye, sekarang dah dekat 2 minggu pun kulit makin cerah...yeass!

Nak Order jom whatsapp iolls - Nani -017-6384571

********

Bila balik kampung husband, diorang mesti tanya, kerja apa? tehehe..aku jawab, tak kerja pun..buat bisnes on9..haha. Lepas tu muka macam "ohh". Tau tak muka "ohh" tu macam mana..haa imagine sendiri je la..mihmih. Well, almost semua wife saudara belah suami is a housewife, sebab tu aku pun terpalit jugak kot diorang punya aura, and rezeki aku duduk rumah sambil buat on9 business. Heyy online business pun kena komited tauu...if not nanti takde rezeki masuk.

Bila aku post kat FB, "duduk rumah tengok drama Temptation of wife", ada yang cakap.."untunglahh suri rumah".."bestnye jadi suri rumah" errr..aku tiba-tiba rasa bersalah..bersalah kat husband sebab jadi suri rumah...T_T . Walaupun aku memang tak patut rasa bersalah kannnn... Alhamdulillah setakat ni mampu bayar ansuran kereta viva paling kesayangan tuh..^_^. Cuma loan PTPTN je tak sentuh..hahahhaa..bila mau bayar niiih..hailohh..

CABARAN SURI RUMAH

Jadi suri rumah pun banyak cabaran and banyak kerja tau..urusan pembersihan rumah , memasak semua terletak dibahu suri rumah..tu yang penat tu. 24/7 sentiasa bekerja. Ni kipas siling banyak habuk, mula aku fikir macam mana nak bersihkan sebab tinggi sangat..solutionnya..sedut habuk pakai vacum..haha..:p

Nak cuci toilet lagi, nak cari resepi baru setiap hari lagi, nak bersihkan habuk kat almari, cuci baju..bisnes lagi..*pengsan*

Ehhh hari tu dah berjaya buat kek red velvet sendiri..means tak guna tepung segera dahhh..yahuuu *joget-joget*

Tapi kena belajar decoration..sebab macam hapee je decoration kek hari tuh..kahkah...

Oke baiii.


0 ucapan tetamu jemputan :